Automatizovaná podpora testování a vydávání serverových aplikací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Úlohou tejto diplomovej práce je podľa konkrétnych požiadaviek zadávateľa spoločnosti AVG vytvoriť systém pre automatizovanú podporu testovania a vydávania serverových aplikácií. Hlavným cieľom je vytvoriť systém vydávania a testovania, ktorý automaticky alebo manuálne otestuje v cloudovom prostredí aplikáciu s možnosťou vydania aplikácie do produkcie bez výpadkov so záverečným otestovaním, pričom monitoruje priebeh. Systém automatizovaného testovania a vydávania bol rozdelený na časť uživateľského rozhrania, prostredníctvom, ktorého môžeme pridávať nové aplikácie a spúšťať testovanie, vydávať a monitorovať priebeh. Druhá časť je reprezentovaná restovou službou, ktorá spracováva požiadavky na testovanie a vydávanie aplikácie. Systém bol odskúšaný na vzorových serverových aplikáciách v cloudovom prostredí Amazon Web Services. Práca popisuje obecné spôsoby testovania aplikácií naprieč rôznými oblasťami. V práci je rovnako možné najsť obecnú architektúru systému spolu s prehľadom diagramov, ktoré ukazujú prípady užitia. Na záver je uvedený spôsob testovania vzorových aplikácií spolu s ich výsledkami.
Task of this master thesis is to create system for support of automated testing and deploying of server applications according to requirements defined by company AVG. The main target is create system for deploying and testing that automatically or manually test the server application in the cloud environment with ability of final deployment to the production environment with overall progress monitoring. Automated testing and deploying system has been split to the two parts. The first part is user interface that allows adding new applications, testing applications and deploying applications to its production environment. The second part represents the REST service which process testing and deploying tasks and  store progress to database. System was tested with sample server's applications in Amazon Web Services cloud environment. Thesis describes general testing principles cross multiple areas. Also it contains general architecture withing diagrams, which shows use cases. At the end of thesis is described testing of samples application together with results.
Description
Citation
MAGA, M. Automatizovaná podpora testování a vydávání serverových aplikací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Martin Čadík, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Milan Češka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Janoušek, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) Ing. Marcela Zachariášová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B - velmi dobře . Otázky u obhajoby: Na obr. 5.1 str. 48 je zachycena infrastruktura pro testování s vazbami mezi jednotlivými komponentami. Komponenty Bamboo a CodeDeploy mají mezi sebou více než jednu vazbu - vysvětlete význam vazeb a proč je jich více mezi stejnými komponentami. Na obr. 5.2 je vidět pravděpodobná lineární závislost mezi časem a pořadím přidání úlohy testování. Je možno optimalizovat způsob testování a získat pro větší počty úloh lepší časy, než v původním případě?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO