Registrace fotografií do 3D modelu terénu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá existujícími řešeními a možnostmi registrace fotografie do 3D modelu terénu na základě znalosti geografické polohy pořízení fotografie. Přínosem této práce je otevření nových možností řešení této úlohy za použití grafových algoritmů. V této oblasti se práce zabývá problematikou detekcí vhodných význačných bodů ve vstupních datech, vystavění grafů a možnostmi vyhledání jejich korespondence.
This work refers existing solutions and options for the task registration of photos to 3D model based on the previous knowledge of the geographic position of the camera. The contribution of the work are new ways and possibilities of the solution with the usage of graph algorithms. In this area, the work interests are useful points of interest detection in input data, a construction of graphs and graph matching possibilities.
Description
Citation
DEÁK, J. Registrace fotografií do 3D modelu terénu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Sedlák, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-21
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A . Otázky u obhajoby: V práci jste použil několik aproximačních metod pro problém hledání isomorfismu dvou podgrafů. Bylo by možné na instanci vašeho problému použít algoritmus, který tento problém vyřeší úplně, nebo to v rámci velikosti dané instance není možné? 
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO