Hodnocení uchazečů o zaměstnání použitím neurověd

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá možností vyhodnocení kognitivních a emocionálních vlastností člověka ve vztahu k pracovním pozicím/oborům. Podstatou je vytvoření sady testů, které bude možné použít u přijímacího řízení při rozhodování mezi kandidáty. Také navrhuje způsob klasifikace uživatele na základě absolvování sady testů, čímž se snaží poskytnout podporu při volbě vhodného zaměstnání. Práce podává stručný náhled do způsobu testování jednotlivých vlastností, popisuje návrh implementace webové aplikace, popisuje implementaci klasifikátoru založeného na neuronových sítích a také prezentuje získané výsledky.
This thesis deals with the possibility to evaluate cognitive and emotional traits and their relations to job positions and functions. The basis is to create a set of tests which could be used during a hiring procedure while deciding among candidates. It also suggests how to classify users based on a set of tests and thereby provide support in choosing the right job. The thesis gives a brief outlook of individually tested traits, describes a proposal of a web application and its implementation, describes implementation of neural network classifier and presents obtained results.
Description
Citation
BANK, T. Hodnocení uchazečů o zaměstnání použitím neurověd [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jan Holub, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Vysvětlete důvod implementace logiky testů v dalším extra serveru. Z jakých důvodů není vhodné toto řešit přímo v klientovi? Co je potřeba změnit, aby byla klasifikace přesnější? Data na obr. 6.7 vedou k úvaze, že by se dalo dosáhnout přesnosti klasifikace nad 80%. Je tato úvaha chybná? V čem? Je správná? Vysvětlete váš závěr v kap. 7.1.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO