Implementace JPEG 2000

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zaobírá novodobým kompresním řetězcem JPEG 2000. První část je rozborem technik používaných v základní části standardu a jejich možností v kompresním formátu. Druhá část se věnuje implementaci kompresního řetězce z pohledu předzpracování, až k přivedení výstupu do vlastního formátu. Závěrem práce je provedeno srovnání s aktuálními implementacemi z paměťového a výkonnostního hlediska.
The aim of this thesis is to propose a image compression methods in JPEG 2000. This consists of description of techniques used in base level stadard and analyze options in encoding process. The goal is to create compression process of input image from preprocessing to own output format. In the end of paperwork are presented results of own implementation in memory consuptions and encoding performance.
Description
Citation
ZLATOHLÁVEK, A. Implementace JPEG 2000 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) doc. RNDr. Milan Češka, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Dana Hliněná, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Jak jste testoval výstup kompresního řetězce? Prováděl jste zpětně dekompresi obrázku z vlastního formátu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO