2017

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 5 of 328
  • Item
    Zdroj světla řízený mikropočítačem
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, ) Koláriková, Lucie; Zemčík, Pavel; Musil, Petr
    Světelná technika patří mezi jednu z nejrychleji se rozvíjejících technologií. Pomocí řízení světelných zdrojů počítačem lze dosahovat efektů, které mají využití v nejrůznějších odvětvích, ať už z hlediska estetického, informačního nebo bezpečnostního. Tato práce se zabývá analýzou, návrhem a realizací vestavěného systému se zaměřením na řízení tříbarevných LED modulů mikropočítačem. Jsou zde také uvedeny informace o různých možnostech řízení zdroje světla. Navržený produkt tvoří světelný panel s LED moduly, k jejichž řízení je použita platforma Arduino.
  • Item
    Webová aplikace s interaktivními vzdělávacími videi
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, ) Tobiáš, Jiří; Kolář, Dušan; Burget, Radek
    Cílem této práce je navrhnout a vytvořit webovou aplikaci, pro správu interaktivních výukových materiálů. Aplikace bude schopna nabízet uživatelům dostupná videa, která mají přístupná (viditelná) v rámci zapsaných kurzů. Dále bude zobrazovat uživatelům výsledek (hodnocení) jejich aktivit. Pro správce materiálů bude aplikace nabízet možnost správy kurzů, materiálů, uživatelů a také bude vytvářet podrobnější výstupy, které by měly sloužit jako zpětná vazba, pro zlepšení samotného obsahu. Aby bylo možné vytvářet takovéto výstupy, bude muset být aplikace schopna zaznamenávat jednotlivé uživatelské interakce. 
  • Item
    Detekce živosti prstu s použitím různých zdrojů světelného záření
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, ) Vančo, Petr; Drahanský, Martin; Kanich, Ondřej
    Tato práce byla vytvořena za účelem zvýšení kvality, bezpečnosti a spolehlivosti biometrických zařízení. Práce se zabývá elektrickými a optickými vlastnostmi prstu. V první části najdete teorii o biometrických systémech, kůži a světlu. Další část se věnuje elektrickým vlastnostem kůže. Třetí část popisuje návrh, implementaci a výsledky testování optických vlastností. Na závěr se můžete dočíst o možných vylepšeních do budoucna.
  • Item
    Soutěž ve sportovním sázení
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, ) Potoček, Patrik; Beran, Vítězslav; Kolář, Martin
    Táto práca se zoberá návrhom a následným vývojom mobilnej aplikácie pre platformu iOS, ktorá umožňuje jej užívateľom súťažiť v športovom stávkovaní. Výnimočnosť tejto aplikácie spočíva v novom uhle pohľadu na športové tipovanie, kde užívatelia súperia medzi sebou a bez nutnosti rizika finančnej straty. Princíp súťaže spočíva v zostavení ticketu z tipov na športové stretnutia a následnom vložení do hernej miestnosti za poplatok vo forme virtuálnych žetónov. 
  • Item
    Konfigurátor a rezervační systém koncertních síní
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, ) Sikora, Vít; Zendulka, Jaroslav; Burget, Radek
    Tato práce popisuje realizaci webové aplikace umožňující konfiguraci událostí v koncertních síních a definici sekcí a míst v těchto síních. Aplikace dále umožňuje běh v režimu pro koncové uživatele, v rámci něhož lze do vydefinovaných síní provádět rezervace míst. Je kladen důraz na vestavnost a přizpůsobitelnost tak, aby bylo jednoduché aplikaci integrovat do stávajícího systému potenciálního zákazníka. Implementace je rozdělena do serverové části (REST API) uskutečněné za pomoci PHP 7 s frameworkem Restler a klientské části, která je postavená jako jednostránková aplikace s pomocí moderního Javascriptu (ECMAScript 2016) s frameworkem React a překladem do běžného Javascriptu a HTML za pomocí nástrojů Webpack a Babel.