Testování software při uplatnění vývoje řízeného doménou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá možnostmi automatizace testování software se zaměřením na aplikace vyvíjené pomocí techniky Domain-driven design (DDD). Na tomto teoretickém základě byl poté vytvořen generátor automatických testů v programovacím jazyce Java. Celé řešení demonstruje informační systém půjčovny aut, který ke své činnosti využívá framework Apache ISIS. Vygenerované testy spadají do agilní metodiky Behaviour-driven design (BDD).
This thesis deals with possibilities of automation in software testing with focusing on applications developed using Domain-driven design (DDD). The automatic test generator was created in Java programming language and demonstrate the solution in car rental information system, which uses the Apache ISIS framework. The resulting generated tests are driven by behaviour (BDD).
Description
Citation
POLEŠOVSKÝ, T. Testování software při uplatnění vývoje řízeného doménou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Jsou vámi vytvořené testy použitelné obecně nebo jsou striktně vázané na vývoj řízený doménou? Tvrzení zdůvodněte. Jak složité je vytvoření dalších testů uživatelem v rámci vašeho nástroje?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO