Webový nástroj pro analýzu velikostí záloh systému Bacula

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce seznamuje s hlavními vlastnostmi zálohovacího nástroje Bacula. Detailněji se zabývá způsobem uložení informací o zálohách v katalogu a možnosti generování informačních e-mailů po provedení jednotlivých záloh. Představuje aktuální stav archivovaných informací o zálohách na Fakultě informačních technologií Vysokého učení technického v Brně. Navrhuje a zabývá se implementací webového nástroje, určeného pro analýzu velikostí, doby trvání a počtu souborů v zálohách. Aplikace zobrazuje sledované veličiny v interaktivních grafech. Jsou použity technologie HTML, CSS, MySQL/MariaDB, PHP, Javascript, jQuery a Flot.
The thesis describes the main features of the Bacula backup tool. In more detail, it deals with the method of saving information about backups to Bacula's catalogue and the possibility of generating information emails with details of launched backups. It presents the current state of archived information about backups at the Faculty of Information Technology of Brno University of Technology. It proposes and deals with the implementation of a web tool designed to analyse the size, duration, and number of files in the backups. The application displays tracked quantities in interactive charts. HTML, CSS, MySQL / MariaDB, PHP, Javascript, jQuery and Flot technologies are used.
Description
Citation
DAŇHEL, F. Webový nástroj pro analýzu velikostí záloh systému Bacula [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Ing. Martin Čadík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Mohl byste, prosím, uvést, jak jste testoval funkčnost aplikace a ukázat nějaké výsledky testů? Jaké typy útoků mohou být vedeny na daný systém a jak by bylo vhodné aplikaci zabezpečit?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO