Analýza vybraných síťových zranitelností

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce si dává za cíl důkladné seznámení s databázemi, které obsahují popisy zranitelných kódů a zranitelných aplikací; následnou implementaci nástroje na jejich automatické vyhledávání a ukládání do lokální databáze. Práce je rozdělena na dvě části a to teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou rozebrány dosavadně zjištěné poznatky a podklady pro výzkum a následnou implementaci. Podrobně jsou rozepsány zranitelnosti a možné síťové útoky. V praktické části je popsána vlastní implementace nástroje a jeho použití v praxi.
The main goal of this thesis is to deal with databases of vulnerable code bases and vulnerable applications, and to implement a tool for autonomous search and saving data from those databases to a local one. The thesis is divided into theoretical and practical parts. The theoretical part deals with my current knowledge of the main topic and creates a foundation for the implementation. Various kinds of vulnerabilities and network attacks are described in detail in this part. The practical part describes implementation of the tool and its real use.
Description
Citation
KOLAJOVÁ, J. Analýza vybraných síťových zranitelností [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (předseda) doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-16
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " E ".
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO