REVITALIZACE PŘEDPOLÍ KVĚTNÉ ZAHRADY V KROMĚŘÍŽI

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Cílem projektu bylo nalézt řešení revitalizace zanedbaného prostoru předpolí Květné zahrady v Kroměříži. Jeho provozní a formální stránku a do značné míry i funkční náplň prostoru. Květná zahrada byla vybudována v 17. století olomouckým biskupem Castelcornem a roku 1998 byla zapsána na seznam památek UNESCO. V mém návrhu se snažím zachovat původní členění předpolí, také jeho ideová náplň je uvedena do původních souvislostí. Tvoří tedy samostatnou část zahrady, která se od Květné zahrady liší jak svojí formální stránkou, tak i funkční a ideovou náplní. Celé předpolí jsem rozdělil na tři části. Jedna z nich pak tvoří předprostor Květné zahrady, filtr mezi městským organismem a přísným renesančním členěním zahrady.
Revitalization of Floral Garden in Kromeriz was the aim of my project. Not only a form and a traffic, but its functional content as well. Floral garden was built in the 17th century by bishop Castelcorn and became a UNESCO heritage in 1998. I struggle to preserve original division of a front part of the Floral Garden. Its ideological meaning is original as well. It stays discrete, differs from the Floral Garden not only in form but in function as well. The front part of the garden is divided into three parts. One of them became a filter between organism of a city and strict Renaissance garden.
Description
Citation
JURSA, A. REVITALIZACE PŘEDPOLÍ KVĚTNÉ ZAHRADY V KROMĚŘÍŽI [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Milan Nytra (předseda) doc. Ing. arch. Jaroslav Drápal, CSc. (člen) prof. Ing. Josef Chybík, CSc. (člen) Ing. arch. Barbora Jenčková (člen) Ing. arch. Vítězslav Nový (člen)
Date of acceptance
2009-05-26
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO