Knihovna pro multiplatformní vývoj mobilních aplikací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá potížemi s vývojem mobilních aplikací pro vícero operačních systémů a vývojových prostředí, s cílem vytvořit ideální knihovnu pro tvorbu uživatelských rozhraní. Na základě moderních webových standardů byl navržen a implementován framework pro vývoj HTML aplikací, umožňující vývojářům snadné vytváření aplikací s jednotným zdrojovým kódem, které se samy inteligetně přizpůsobí zařízením a operačním systémům, na nichž jsou spuštěny. Zvřejněn coby open-source projekt, současně podporující Windows 10, Android, Chrome OS a Web, je Flexus frameworkem návrhu uživatelskách rozhraní v aktivním užívání a nadálém vývoji.
This thesis addresses the issues when developing mobile applications for multiple operating systems and development environments, with the target being to create the ideal user interface library. A framework for HTML app development has been designed and implemented that is built on top of modern web standards, allowing the developer to create applications with a single codebase that will, when deployed, intelligently adapt to the device and operating system that they are being run on. Released as an open-source project and currently supporting Windows 10, Android, Chrome OS and Web. Flexus, a framework for building user interfaces, is in live use and active development.
Description
Citation
KOVAŘÍK, M. Knihovna pro multiplatformní vývoj mobilních aplikací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm výborně (A). Otázky u obhajoby: Jaké jsou omezení mobilních aplikací vývojených s využitím webových technologií? Lze využívat GPS, kamery a podobných periferií? 
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO