Výroba součásti z plechu - "Vanečka"

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této diplomové práce je zpracování nové technologie výroby součásti z plechu „Vanečka“, která je vyráběna v roční sérii 50000 ks. Součást je vyrobena z oceli S235JRG1 (ČSN 41 1373) o tloušťce 3 a 5 mm. Na základě literární rešerše postupového stříhání a ohýbání jsou navrženy dvě varianty výroby. Obě varianty používají pro vystřižení pláště a čela postupové střihadlo upnuté na lisu LEN 63C. Rozdílnou operací je ohýbání. První varianta zahrnuje ohýbání v ohýbadle, druhá pak na ohraňovacím lisu. Pro obě varianty je zpracováno ekonomické zhodnocení a následně určeny body zvratu.
The aim of this diploma thesis is processing the new technology of production single parts from metal plate „ Vanečka", which produced is yearly set 50000 pieces. Component of made in steel S235JRG1 (ČSN 41 1373) thickness 3 and 5 mm. Based on literary search rolling cutting and bending are designed two variants of production. Both variants use for cut - out cloak and face rolling cutting close - set on press LEN 63C. Different operation is bending. First variant includes bending in the bending tool, the other on press brake. Both variants is processed economics revaluation and consequently intended transition points.
Description
Citation
MUZIKANT, M. Výroba součásti z plechu - "Vanečka" [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Radko Samek, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen) Ing. Jan Leimberger, CSc. (člen) doc. Ing. Bohumil Pacal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-21
Defence
Komise byla seznámena s tématem diplomové práce. Student zodpověděl dotazy oponenta. Otázky komise: 1. Jaký je průběh síly v závislosti na druhu ohybu? 2. Jaká následuje povrchová úprava součásti? 3. Na čele součásti je průhyb. Jakým způsobem lze odstranit? Jakým způsobem lze zkvalitnit střižnou plochu? 4. Jaké opatření by mělo být navrženo, aby nedocházelo k rozstřiku při svaření? 5. Z jakého důvodu bylo počítáné těžiště střižných sil?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO