Inteligentní přístupový systém pro větší objekty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je vytvořit autonomní vestavěné zařízení umožnující řízení přístupu pomocí bezkontaktní identifikace (RFID). Zařízení má dále umožnit konfiguraci a přístup k záznamům o průchodech skrz webové rozhraní a získávání aktualizací databáze přístupových karet pomocí sítě se smíšenou topologií (mesh). K realizaci je využit vývojový kit na bázi Espressif ESP8266, který je naprogramován pomocí otevřené elektronické platformy Arduino. Vytvořené řešení, díky podpoře MESH sítí, umožňuje nasazení i v místech, která nejsou přímo pokryta bezdrátovou, či metalickou sítí.
Aim of this work is to create autonomous embedded device which allows access control with radio frequency identification (RFID). Device is configurable by web interface and offers access history. Updates of RFID cards database are realised by mesh network. For realisation of this work is used developement kit based on Espressif Systems ESP8266 chip, which is programmed with open-source platform Arduino. Created device can be used in locations without direct network covrage.
Description
Citation
TRUHLÁŘ, J. Inteligentní přístupový systém pro větší objekty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm . Otázky u obhajoby: Jaké modifikace knihoven jste musel provést, aby byly použitelné ve vámi navrženém systému. Jakým způsobem lze zvýšit zabezpečení přístupových karet?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO