Knihovna pro zpracování souborů ve formátu epub

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou formátu EPUB určeného k elektronické publikaci knih a dokumentů v jeho specifikaci verze 3.0. Na základě získaných poznatků je navržena knihovna pro práci se soubory v tomto formátu a je popsána její implementace v jayzce C++. Práce dále popisuje rozhraní knihovny a její využití při implementaci aplikací pracujících s elektronickými publikacemi. Je popsána implementace jednoduché demonstrační aplikace pro převod dokumentu ve formátu Markdown do formátu EPUB.
This bachelor's thesis deals with an analysis of the EPUB format version 3.0 serving for the electronic publication. On this basis it presents the library designed to work with files in the EPUB format and describes its implemantation. The thesis also deals with the library interface and its usage for applications processing the EPUB files. The simple demonstration application performing a conversion of the Markdown format to the EPUB format is presented.
Description
Citation
VÁLEK, R. Knihovna pro zpracování souborů ve formátu epub [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: Když je výstup Vaší práce na Gitlab, měl už o ni někdo zájem, využil ji? Výstupem Vaší práce jsou zdrojové soubory, co Vás vedlo k nevygenerování C++ knihovny v klasickém pojetí (.so, .dll)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO