Analýza vlastností dat prezentovaných v informačních dashboardech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce je věnována studiu některých aspektů použitelnosti vizualizace dat v informačních dashboardech. Cílem této práce je navrhnout model popisující vybrané druhy dat, které jsou nejčastěji používané v informačních dashboardech, a jejich možné grafické reprezentace, a poté implementovat nástroj na automatické generování vizualizací dat podle navrženého modelu. Nástroj mohou využít výzkumníci zabývající se zkoumáním různých aspektů grafické reprezentace dat k provedení uživatelských testů. Ukázkový průzkum uživatelů byl rovněž proveden v rámci tohoto projektu.
This thesis deals with the study of data visualization usability aspects in information dashboards. The aim of this work is to design a model describing certain kinds of data most frequently used in dashboards, along with their possible graphical representations, and implement a tool for automatic generation of data visualizations based on the designed model. The tool will be used by researchers to examine various aspects of graphical data representations and to conduct user tests. A sample research of this kind has also been carried out under the scope of this project.
Description
Citation
LOGINOVA, N. Analýza vlastností dat prezentovaných v informačních dashboardech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Milan Češka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-15
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Daly by se dosažené výsledky průzkumu využít pro automatické rozhodování při výběru vhodné vizuální reprezentace dat? Jakým způsobem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO