Numerické integrátory v regulaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Táto práca sa zaoberá témou paralelného numerického riešenia parciálnych diferenciálnych rovníc so zameraním na riadenie dynamických systémov pracujúcich so vstavaným modelom riadenia v reálnom čase. Práca sa na začiatku zameriava na systémy pracujúce v reálnom čase. V ďaľšej časti sa venuje analýze diferenciálnych rovníc a typom diferenciálnych rovníc. Následne rozoberá numerické derivovanie. Práca sa ďalej zaoberá jednotlivými numerickými metódami, ktoré slúžia na výpočet diferenciálnych rovníc. Práca sa tiež zaoberá jednotlivými vplyvmi, ktoré môžu ovplyvniť výpočet diferenciálnych rovníc pri Modernej metóde Taylorovho radu. Výsledkom je konkurencieschopná aplikácia umožňujúca rýchle a presné riešenie modelu riadenia v reálnom čase a následný výpočet vzniknutých diferenciálnych rovníc pomocou Modernej metódy Taylorovho radu.
This bachelor thesis deal with the topic of partial differential equations of parallel solutions from focus on control of dynamic systems working with real-time built-in control model. First, it is focused on real-time systems. The next section deals with the analysis of differential equations and types of differential equations. Consequently, numerical integration and derivation are discussed. The thesis deals with individual numerical methods, which are used to calculate a differential equations. This thesis also deals with individual fluids that can influence the calculation of differencial equations in the Modern Taylor method. The result is a competitive application that allows a quick and accurate solution of real-time management model and the subsequent calculation of the differential equations generated using the Modern Taylor Series Method.
Description
Citation
NOVÁK, A. Numerické integrátory v regulaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Michal Novák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " D ". Otázky u obhajoby: V práci uvádíte, že pro generování diferenciálních rovnic používáte metodu BFS a tvoříte strom. Můžete použitou metodu vysvětlit podrobněji? Jak aplikace řeší dopravní zpoždění? Je aplikace propojena s MATLABem/Simulinkem? Pokud ne, dala by se aplikace rozšířit o toto propojení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO