Nástroj pro tvorbu CEG grafů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Testovanie pomocou grafov príčin a dôsledkov je jeden z prístupov ku testovaniu na základe požiadaviek. Grafy príčin a dôsledkov (angl. Cause-Effect Graph, CEG) sa používajú na vizualizáciu logických vzťahov medzi požiadavkami a na vyplnenie rozhodovacej tabuľky na vytvorenie testovacích prípadov. Cieľom tejto bakalárskej práce je navrhnúť a implementovať nástroj na vytváranie a manipuláciu s grafmi príčin a dôsledkov. Vytvorený nástroj je implementovaný ako single-page webová apikácia. Manipulácia s grafom je možná cez grafické rozhranie, alebo cez textovú definíciu grafu v jazyku vytvorenom pre CEG. Nástroj používa logic solver na uľahčenie vytvárania rozhodovacej tabuľky užívateľovi.
Cause-effect graphing is one of approaches to requirement-based testing. Cause-effect graphs (CEG)  are used to visualize logic relations among requirements and to fill in a decision table to form test cases. The goal of this bachelor's thesis is to design and implement a tool for creating and manipulating with CEG graphs. The developed tool is implemented as a single-page web application. The manipulation with CEG is possible via graphical user interface and/or via text-based specification in a CEG specific language. Moreover, the tool uses logic solver to ease a user with creation of the decision table.
Description
Citation
MUTŇANSKÝ, F. Nástroj pro tvorbu CEG grafů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: Vysvětlete, jak jste do Vašeho nástroje integroval nástroj na řešení SAT problémů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO