Vzdálené nasazení InfiSpectoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
InfiSpector je aplikace, která graficky zobrazuje komunikaci mezi uzly Infinispan serverů. Chceme oddělit infrastrukturu InfiSpectoru od aplikace jako takové. Důsledkem oddělení infrastury InfiSpectoru od samotné aplikace je přenesení veškeré starosti a správy InfiSpectoru z uživatele na vzdálenou internetovou službu, kde bude aplikace běžet na vzdáleném serveru. Uživatel se ke vzdálenému serveru již jen připojí, uživateli odpadne nutnost instalovat aplikaci na svém zařízení, a tak se může místo konfigurace InfiSpectoru soustředit na jeho využívání. Vzdálená internetová služba umožňuje jejímu uživateli sdílet výpočetní prostředky, například servery a aplikace. Vzdálená internetová služba umožňuje i využivání externích internetových uložišť pro vzdálené uložení dat. Tím, že je vzdálená internetová služba volně přístupná na internetu, je i dobře přístupná z každého počítače nebo telefonu s přístupem na internet. Pro InfiSpector byla zvolena na základě výzkumu vzdálená internetová služba zvaná Openshift, umožňující spravovat, vyvíjet a provozovat aplikace. Openshift navíc nabízí testovací účet zdarma pro každého vývojáře.\newline V bakalářské práci se nachází i popis, přehled a nastavení souborů nejen pro části InfiSpectoru zajišťující správu a zpracování dat, ale i pro nasazení, vývoj a provoz InfiSpectoru na vzdálené internetové službě Openshift.
The InfiSpector is an application that provides graphical representation of JGroups communication happening between nodes in an Infinispan cluster. We want to separate InfiSpector application from its infrastructure and let users spend time by focusing on using InfiSpector, making conclusions from data provided by InfiSpector, not setting up its working infrastructure. In order to make use and access to InfiSpector easier and quicker, we want to deploy InfiSpector to a cloud service. Cloud service is Internet-based computing that allows users to share computing resources (e.g. servers, storage, applications and services) and data through the Internet. Cloud is also easy to access. As a cloud service was chosen Openshift. Openshift has many tools for easy development, quick deployment, and many tools for running an application. It also allows to have a free user account for everybody.\newline There is also description of how to configure back-end of the InfiSpector in this thesis. Next step is Openshift description, including its overview and configuration files necessary for InfiSpector deployment, development, and running.
Description
Citation
ČÍŽ, M. Vzdálené nasazení InfiSpectoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (předseda) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) RNDr. Vlasta Krupková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: Pokuste se alespoň orientačně odhadnout optimální množství zdrojů, které by vyžadovala kompletně nasazená InfiSpector infrastruktura, aby byl zajištěn plynulý běh aplikace. Vycházejte ze zkušeností na lokálním stroji během vývoje. Máte v plánu se dále podílet na vývoji projektu InfiSpector?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO