Průběžné testování interoperability knihoven TLS/SSL

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je implementace systému pro testování Secure Socket Layer (SSL) / Transport Layer Security (TLS) knihoven na podporovaných systémech a jeho využití na rozšířené sadě testů pro verifikaci jejich interoperability. Tento systém umožňuje jak průběžné testování, tak testování na vyžádání pro specifickou verzi knihovny. Hlavním přínosem této práce je zajištění inteoperability nejznámějších SSL/TLS knihoven již ve fázi vývoje a detekce chyb v co nejkratším čase. Výsledky této práce ukazují nalezené problémy na skutečných případech využití těchto knihoven a jejich dopad na systém, kde jsou použity
The goal of this thesis is to implement a continuous integration system, which allows periodic and on-demand testing of provided Secure Socket Layer (SSL) / Transport Layer Security (TLS) libraries on supported systems, and to show the functionality and potential of such system by extending the existing interoperability test suite. The main benefit of this thesis is ensuring interoperability between the most popular SSL/TLS libraries during their development, and to discover potential issues in the shortest possible time. Presented results show found issues discovered by combining and using the implementation parts of this thesis on real world scenarios.
Description
Citation
ŠUMŠAL, F. Průběžné testování interoperability knihoven TLS/SSL [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: Předpokládejte, že jsem autorem nové implementace TLS/SSL (nebo např. zmiňovaného BoringSSL). Jaké kroky je třeba podniknout, aby tato implementace byla podporována Vašim řešením? Je Vaše řešení multiplatformní? Bylo by možné testovat interoperabilitu knihoven např. na MacOS X?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO