AOS: Nastroj pro analýzu grafu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cieľom tejto bakalárskej práce je navrhnúť a implementovať nástroj slúžiaci k analýze grafu tržných dát. Jednou z hlavných požiadaviek návrhu je jednoduchá modifikovateľnosť a udržiavateľnosť zdrojového kódu. Tento cieľ je dosiahnutý pomocou achitektúry MVC a vytváraním na sebe nezávislých komponentov systému. Výsledná aplikácia zaisťuje získanie dát z obchodnej platformy, vykonáva výpočet podľa požiadaviek a zobrazuje informácie v grafe. Výpočet je realizovaný pre každý modul zvlášť s tým, že jednotlivé moduly môžu tvoriť viacero postupností rôznej dĺžky. V rámci tejto práce je implemetovaných päť analytických modulov a vytvorené dve vzorové prípadové štúdie.
This Bachelor's thesis is focused mainly on design and implementation of a tool, that analyses price graphs. One of the main requirements of the design is modifiability and maintainability of source code. This goal is achieved with the MVC architecture and by creating independent system components. The application takes care of collecting the data from the trading platform, performs the calculation based on the requirements and displays the information in the graph. For each module, the calculation is being done independently, whereas the modules can form multiple sequences of different lengths. In this Bachelor's thesis, there are five analytical modules implemented and two sample case studies created.
Description
Citation
SIEBERT, M. AOS: Nastroj pro analýzu grafu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Milan Češka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Pre prenos dát z platformy sa používa medziprocesová komunikácia. Je možné túto komunikáciu prerobiť na TCP/IP? Aké zmeny vo vytvorenom nástroji je potrebné vykonať pri zmene platformy?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO