Analýza záznamu palubní kamery automobilu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá analýzou záznamu palubní kamery automobilu. Při zpracování záznamů probíhá detekce zákazových dopravních značek, následná klasifikace konkrétního typu dopravní značky a případné určení hodnoty rychlostního limitu. Ze zpracovaných informací se pokouší vytvořit výsledný soubor, který zahrnuje unikátní výskyty dopravních značek včetně jejich GPS souřadnic. Za účelem detekce a rozpoznání dopravních značek jsou vytvořeny potřebné datové sady. Jako detektor je použit kaskádový klasifikátor s příznaky LBP. Klasifikace typu a hodnot dopravních značek je prováděna pomocí klasifikační metody k-Nearest Neigbour.
This thesis focuses on analysis of video from vehicle on-board camera. During the process of analysis, probihibitory traffic signs are detected and their specific type is classified. For recognized speed limit signs, their numeric value is extracted. From the processed information, it will try to create a file containing the unique occurrences of traffic signs including their GPS coordinates. For the purpose of detection and recognition of traffic signs, several data sets were created. A~cascade classifier with LBP features is used as a detector. Classification of the type and value of traffic signs is done using the k-Nearest Neigbour method.
Description
Citation
KADEŘÁBEK, J. Analýza záznamu palubní kamery automobilu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Milan Češka, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Co by bylo potřeba udělat, aby aplikace běžela v reálném čase? Uvažoval jste například o mobilní aplikaci, která by sloužila k zmapovaní sítě dopravních značek na silnicích? Když dokážete klasifikovat rychlostní limit, bylo by možné obdobně klasifikovat i jiné značky obsahující číslice jako např. omezení rozměrů vozidla nebo maximální povolenou hmotnost?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO