Analyzátor signálu založený na DVB-T USB tuneru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Táto práca sa zaoberá problematikou detekcie a analyzovania rádiových signálov pomocou DVB-T USB tunera. Na analýzu signálu je nutné najprv nejaký signál zachytiť, v tomto prípade pomocou USB tunera. Následne je možné nad zachyteným signálom aplikovať rôzne metódy, ktoré nám poskytnú potrebné informácie o danom signále. Základom analýzy je diskrétna Fourierova transformácia, pomocou ktorej sa zobrazuje spektrum signálu. Na záver sa aplikujú rôzne demodulačné a filtračné algoritmy, ktoré pomáhajú analyzovaný signál lepšie interpretovať užívateľovi.
This bachelor thesis deals with the detection and analysis of a radio signals with the DVB-T USB tuner. The first step of the analysis is to capture some radio signal, in this case using a USB tuner. The next step is the appliction of signal processing algorithms. The most important algorithm for analysis is a discrete Fourier transform that is used to obtain a signal spectrum. Finally, several demodulation and filtering algorithms are used to better interpret the analyzed signal to the user.
Description
Citation
BELICA, M. Analyzátor signálu založený na DVB-T USB tuneru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen) RNDr. Vlasta Krupková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Vysvětlete princip kvadraturní modulace Vysvětlete v čem spočívá a proč se používá Single Side Band přenos modulovaného signálu
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO