Aplikace muzikoterapie speciální pedagogiky pro i-CT Framework

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce popisuje vývoj aplikace pro účely muzikoterapie se zaměřením na kytaru v prostředí speciálního vzdělávání mentálně postižených osob. Práce se zabývá problematikou vývoje podobně zaměřených aplikací, analýzou již existujících aplikací, návrhem nové aplikace a implementací tohoto návrhu. Výsledná aplikace navazuje na návrhové principy projektu " Počítačové terapie " a využívá vzniklý rámec i-CT Framework zjednodušující tvorbu aplikací pro uvedené prostředí. Vývoj je zaměřen na multiplatformnost s podporou operačního systému Android a iOS, přičemž byla provedena verifikace v prostředí osob s mentálním hendikepem. V závěru práce je popsána odezva cílových uživatelů s mentálním postižením a jejich lektorů.
This bachelor thesis describes development of virtual guitar application for the purposes of music therapy in environment of special education for mentally challenged. Hence this thesis deals with issues of development of similarly focused applications, an analysis of some already existing applications of this kind and a design, implementation of a new application. The resulting application follows on design principles of " Computer as Therapy " project and it is based on i-CT Framework simplifying design and development of applications in indicated environment. The development is focused on multi-platform development with support for operating system Android and iOS. The verification of the application has been done in environment of mentally challenged people.
Description
Citation
BÁRTŮ, T. Aplikace muzikoterapie speciální pedagogiky pro i-CT Framework [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (předseda) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) RNDr. Vlasta Krupková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: V kapitole 4.3. se zmiňujete o již existujících aplikacích pro hru na kytaru. Všude u "Stanoveného cíle" máte napsáno, že aplikace splňují tuto prioritu jen "částečně". Vysvětlete proč a v čem je výhodnější Vaše navržená aplikace. Bylo by možné rozšířit Vaši aplikaci o změnu rytmu v písních? Případně doimplementovat kontrolu rytmu u hraní písně?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO