Zdroj světla řízený mikropočítačem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Světelná technika patří mezi jednu z nejrychleji se rozvíjejících technologií. Pomocí řízení světelných zdrojů počítačem lze dosahovat efektů, které mají využití v nejrůznějších odvětvích, ať už z hlediska estetického, informačního nebo bezpečnostního. Tato práce se zabývá analýzou, návrhem a realizací vestavěného systému se zaměřením na řízení tříbarevných LED modulů mikropočítačem. Jsou zde také uvedeny informace o různých možnostech řízení zdroje světla. Navržený produkt tvoří světelný panel s LED moduly, k jejichž řízení je použita platforma Arduino.
Light technology is one of the fastest growing technology. By computer controlled light sources many effects usable in variety of industries can be achieved. This thesis deals with the analysis, design and implementation of an embedded system focusing on the control of three-color LED modules by microcomputer. Information about different light source control options is also provided. The final designed product is a light panel with LED modules which are controlled by the Arduino platform.
Description
Citation
KOLÁRIKOVÁ, L. Zdroj světla řízený mikropočítačem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-15
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm výborně (A). Otázky u obhajoby: Vysvětlete jakým způsobem jsou generovány sekvence pro zobrazování. Jsou pevně zakódovány nebo je použit nějaký interpret?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO