Ovládání vestavěného systému přes Internet

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem jednotlivých částí systému pro ovládání vestavěného systému na bázi Xilinx Zynq přes internet. Možností návrhů takových systémů je přitom celá řada. U každé části poskytuje přehled alternativních řešení a dále rozvíjí řešení vybrané v implementaci. Práce poukazuje na modularitu, jednoduchost a rozšiřitelnost výsledné implementace. Pro demonstraci zdánlivé nezávislosti výsledné serverové a webové aplikace na hardwarové platformě byly navrženy a implementovány 2 varianty systému pro ovládání vybraných prvků na dané vývojové desce.  První varianta systému je schopna ovládat LED a přepínače na desce, zatímco druhá i vestavěný displej. Práce rozebírá jednotlivé etapy řešení od návrhu hardwarové platformy, přes operační systém, aplikaci serveru až po webovou aplikaci. Závěr práce je věnován testování a ověřování funkčnosti obou systémů.
This bachelor's thesis deals with the process of designining individual parts of system for control of embedded system based on Xilinx Zynq over the Internet. Alternative solutions are provided in each section. The thesis points out to the modularity, simplicity and extensibility of the final implementation. The thesis describes 2 implementations of such systems to demonstrate the independence of the final server and web application on the hardware platform. The first system is capable of controling the LEDs and switches on the board, while the other systém can also control the embedded display. The thesis analyzes the individual stages of the solution from the design of the hardware platform, through the operating system, the server application to the web application. The conclusion of the thesis is devoted to testing and verification of the functionality of both implemented systems.
Description
Citation
DVOŘÁK, T. Ovládání vestavěného systému přes Internet [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (místopředseda) Ing. Jaroslav Dytrych, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO