Vytvoření modelu procesoru pomocí ADL jazyka

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cieľom práce je implementácia modelu procesora ARC v ADL jazyku CodAL na inštrukčnej úrovni. Prvá časť bakalárskej práce sa venuje klasifikácii procesorov a popisu ADL jazykov. Druhá časť práce popisuje priebeh implementácie procesora a generovanie prekladača jazyka C/C++ pre odladenie a verifikáciu vytvoreného modelu. Na záver je popísané porovnanie vytvoreného modelu s existujúcim modelom ARC 700 na sade benchmarkových testov.
The goal of this thesis is to create an instruction-accurate model of ARC processor using the CodAL ADL language. The first part is dedicated to classification of processors and ADL languages. The second part describes the implementation process and the generation of C/C++ compiler for debugging and verification of the created model. At the end the created model is compared to an existing model ARC 700 on a set of benchmark tests.
Description
Citation
OSTATNÍK, K. Vytvoření modelu procesoru pomocí ADL jazyka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (místopředseda) Ing. Jaroslav Dytrych, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Jak si vysvětlujete horší výsledky výstupů Vaší práce v porovnání s existujícím řešením? Jaký je původ tohoto řešení? Co je ještě nutné dodat do popisu na úrovni jazyka CodAL aby bylo možné vygenerovat hardwarovou reprezentaci ARC procesoru?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO