Studenti sobě - Studentské centrum Poříčí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Předmětem návrhu je budova studentského centra, které se nachází poblíž centra města na křížení významné radiály ulice Vídeňské a nábřeží. Jeho kompaktní hmota uzavírá blok zástavby. V parteru je situována jídelna, nad níž je šest obytných podlaží. Zde jsou jednotky organizovány kolem centrálního atria, které vytváří kontinuální společenský prostor tvořený galeriemi, platformami, schodišti a prostory s lodžiemi. Výrazné barevné řešení akcentuje nároží a odlišuje jednotlivá podlaží.
The design proposes a student centre, situated near the city centre on a junction of a major radial street Videnska and the embankment. Its compact volume completes a block of built-up area. There is a canteen on the ground floor, while the upper six floors contain student housing. Its living units are organized around a central atrium that makes up a continuous social space consisting of galleries, platforms, stairways and rooms with loggias. The expressive use of colours emphasizes the corner and distinguishes each floor from the others.
Description
Citation
PETRUŠKOVÁ, L. Studenti sobě - Studentské centrum Poříčí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Marek Štěpán (předseda) Ing. arch. Luboš Františák, Ph.D. (člen) Ing. arch. Roman Gale (člen) Ing. arch. Petr Kopečný (člen) doc. Ing. Zdenka Lhotáková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-05-24
Defence
Studentka představila svou práci a reagovala na podněty a připomínky oponenta a vedoucího práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO