Oceňování lesa

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Cílem práce bylo posoudit současné přístupy používané cenovým předpisem v oceňovací vyhlášce. Dalším cílem bylo vybrat vhodnou metodu pro zjištění ceny obvyklé a porovnat ji s cenou zjištěnou. Metodou byla zvolena metoda porovnávací. V praktické části je oceněno šest lesních pozemků s lesními porosty z celé České republiky. Práce na závěr shrnuje zjištěné informace z oblasti oceňování lesů.
The aim of the thesis was to explore current approaches used for valuation according to the valuation regulation. The next aim was to choose appropriate method for finding usual price and compare it with the price assessed determined by administrative methods according to Valuation Decree. Comperative method was the chosen method. There are six forest properties from The Czech Republic evaluated in the practical part of the study. The conclusion of the thesis summarizes detected information from the area of valuation of forest.
Description
Citation
RUMANOVÁ, J. Oceňování lesa [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Albert Bradáč, DrSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc. (místopředseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2017-10-31
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Oceňování lesa. Diplomantka na otázku vedoucího práce odpověděla. Diplomantka na otázky oponenta odpověděla. Komise položila otázky: Jaká je dostupnost kupních cen lesa? Jaké jsou vhodné metody k ocenění lesa? Diplomantka na otázky odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO