Vývoj výstavby rezidenčních nemovitostí v lokalitě Brno - Komín

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na historii vývoje výstavby rezidenčních nemovitostí v lokalitě Brno – Komín. V práci je přiblížena charakteristika této lokality v podobě základních informací, rozsahu katastrálního území a demografie. Dále jsou zde přiblíženy historické události, které měly vliv na rozvoj této lokality a je zde také uvedena struktura hospodářství, služeb a občanské vybavenosti v průběhu historie. Další část této práce nastiňuje, v závislosti na jednotlivých časových obdobích, jak se tato lokalita vyvíjela, měnila a rozrůstala. Dále jsou popsány charakteristické stavební prvky a typy nemovitostí pro jednotlivá období. Závěrečná část této práce je věnována analýze rozvojových možností výstavby v této lokality.
This diploma thesis is focused on the history of the construction development of the residential real estates in the locality of Brno - Komin. The locality is described in this thesis in the basic information form, range of the cadastral area and demography. In addition, the historical events which had influence on the development of this locality are outlined. Further, also the economy structure, public facility and amenities throughout the history are mentioned. Another part of this thesis outlines this locality development, changes and growth during each time period. Further, the characteristic building elements and types of the real estate are described for each time period. The final part of this work is focused on the analysis of development possibilities of construction in this locality.
Description
Citation
BURIÁN, M. Vývoj výstavby rezidenčních nemovitostí v lokalitě Brno - Komín [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Matras (člen)
Date of acceptance
2017-11-01
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Vývoj výstavby rezidenčních nemovitostí v lokalitě Brno - Komín. Závěrečnou práci obhajoval neuspořádaně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupoval méně než přiměřeně. Na otázky komise částečně odpověděl. Rovněž na doplňkové otázky od oponentky závěrečné práce částečně odpověděl. Prof. Ing. Leonard Hobst, Csc., položil otázku: Budete se dotčená oblast bude rozšiřovat. Doc. Ing. Leonora Marková, PhD., položila otázku:Z jakých informací jste prováděl analýzu. Jaké typy bydlení v dotčené lokalitě budou. Provádí se v městské části Brno - Komín nástavby rodinných domů. Jaké domy se budou stavět v lokalitě Závist. Ing. Michal Novotný PhD., položil otázku: Je nějaká možnost změny uzemního plánu v dotčené lokalitě? Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant svou závěrečnou práci obhájil. Obhajoba: E
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO