Příprava a charakterizace koloidů hyaluronanu s micelárními agregáty pro nanomedicínské aplikace.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
P
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Dizertační práce je zaměřena na studium přípravy a charakterizaci koloidních systémů vznikajících na základě interakcí hyaluronanu s micelárními agregáty. Teoretická část práce se věnuje nosičovým systémům, popisu použitých materiálů a metodám charakterizace studovaných systémů, zejména fluorescenční spektroskopii, dynamickému rozptylu světla a turbidimetrii. Experimentální část je zaměřena na objasnění vyhodnocení naměřených dat. Výsledková část práce je rozdělena na dvě podsekce věnující se různému způsobu přípravy komplexů hyaluronan-tenzid. Indukované agregáty hyaluronanu se Septonexem jsou charakterizovány z hlediska jejich vzniku a stability, přičemž výsledky jsou porovnávány s již dříve studovaným tenzidem CTAB. V druhé části jsou pak diskutovány tzv. ovrstvené micely, jejich formace, vlastnosti a stabilita.
This thesis deals with the study of preparation and characterization of hyaluronan-micelle aggregates. The theoretical part deals with drug delivery systems, characterization of used materials and methods especially fluorescence spectroscopy, dynamic light scattering and turbidimetry. Methods of determination of measured data are summarized in the experimental section. The result section is divided into two subsections dedicated to different preparation methods of hyaluronan-surfactant complexes. Induced aggregates of hyaluronan with Septonex are characterized in terms of their origin and stability, and the results are compared with previously studied surfactants CTAB. In the second part are discussed so-called decorated micelles, their formation, properties and stability.
Description
Citation
PILGROVÁ, T. Příprava a charakterizace koloidů hyaluronanu s micelárními agregáty pro nanomedicínské aplikace. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Fyzikální chemie
Comittee
prof. RNDr. František Krčma, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Sedlařík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ladislav Burgert, CSc., oponent (člen) doc. Ing. Milena Reháková, Ph.D., oponent (člen) prof. Ing. Milan Kráčalík, Ph.D. (člen) prof. Ing. Ladislav Omelka, DrSc. (člen) doc. Ing. Stanislav Obruča, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-01-26
Defence
Předseda komise představil doktorandku. Ing. Pilgrová má poměrně bohaté pracovní zkušenosti: 2012 - 2017 CMV FCH , od roku 2017 - současnost TE Commectivity Kuřim. Má 2 články v impaktovaných časopisech, 3 konferenční příspěvky indexované v databázi Web of Sciences, dále řadu příspěvků a abstrakcích na mezinárodních konferencích. Přenášela na dvou konferencích v Brně. Byla konzultantkou bakalářských a diplomových prací. Vedla praktika z Fyzikální chemie I a II a praktikum z instrumentální a strukturní analýzy. Účastnila se kurzu základů vědecké práce, školy molekulové spektrometrie, odborný kurz Transportní mechanismy a podstata transportních mechanismů,holding Contipro Dolní Dobrouč. Absolvovala doplňující pedagogické studium.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO