Založení a rozvoj školicího střediska

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Dokument popisuje založení a rozvoj školicího střediska. V prvních kapitolách se zaměřuje zejména na postup tvorby a strukturu podnikatelského záměru. Dále čtenáře provází jednotlivými kroky tvorby. Začíná analýzou okolního prostředí, výzkumem zákazníka a jednoduchou finanční analýzou, jejichž výsledky shrnuje analýza SWOT. V dalších kapitolách jsou čtenáři předkládány detailnější analýzy, které jsou zaměřené mnohem detailněji na cílový segment (především z hlediska segmentace geografické a zákazníka podle oblasti školení). Na základě těchto analýz jsou provedeny návrhy strategie založení a rozvoje školicího střediska. Velký důraz se klade na marketingovou a finanční stránku záměru. Čtenář je velmi podrobně seznámen především s produktem firmy a její cenovou politikou. V dokumentu jsou také stručně prezentovány kroky potřebné k implementaci strategie.
Document describes foundation and development of computer training center. It introduces the reader to the development process and the structure of business plan in the beginning. The process starts with SLEPTE analysis, customer research and simple financial analysis. The result of previous three analyses is SWOT analysis. SWOT analysis recommends author to continue in the business plan development. Therefore, documents describe more accurate and detailed analyses specialized to computer professional courses in the region of Brno and surrounding cities. Next, it describes company strategy according to the results of analyses. Marketing and financial parts of the strategy are the most stressed ones. The reader is very deeply familiarized with company product and their price policy. The last pages of document present steps required to successfully implement company strategy.
Description
Citation
ŽÍDEK, M. Založení a rozvoj školicího střediska [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
Ing. Jaroslav Geršl (předseda) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (místopředseda) doc. RNDr. Jiří Kropáč, CSc. (člen) doc. Ing. Dana Martinovičová, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Kříž, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-01-29
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 10 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO