Vlastnosti asfaltových směsí typu SMA s R-materiálem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem diplomové práce je ověření a porovnání vlastností asfaltových směsí typu asfaltový koberec mastixový, konkrétně směsi s označením SMA 11 S s modifikovaným asfaltovým pojivem PMB 45/80-55 nebo silničním asfaltovým pojivem 50/70 s pryžovým granulátem. Porovnání vlastností je provedeno pomocí funkčních zkoušek. Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je rozebráno seznámení se s problematikou využívání směsi SMA, dále jsou uvedeny a popsaný vybrané pojmy, které se týkají recyklací netuhých vozovek. Pozornost je věnovaná zejména recyklaci vozovek v České republice s důrazem na recyklaci za horka na obalovně, která umožňuje zvýšené dávkování R-materiálu do asfaltových směsí. V praktické části jsou zpracovaný a vyhodnocený výsledky funkčních zkoušek směsi SMA 11 S, které byly odebrány ze zkušebního úseku.
The aim of the diploma thesis is to verify and compare the properties of bituminous stone mastic asphalt, namely SMA 11S with modified PMB 45 / 80-55 asphalt binder or 50/70 road bitumen binder with rubber granulate. Comparison of properties is performed using functional tests. The thesis is divided into the theoretical and practical part. The theoretical part deals with the familiarization with the use of the SMA mixture, the selected concepts concerning recycling of non-leveled roads are described and described. Attention is paid especially to the recycling of roads in the Czech Republic with an emphasis on hot recycling on the incinerator, which allows increased dosing of Reclaimed Asphalt into asphalt mixtures. In the practical part, the results of the functional tests of the SMA 11S mixture, which have been taken from the test section, are processed and evaluated.
Description
Citation
ACUNA SUBIA, L. Vlastnosti asfaltových směsí typu SMA s R-materiálem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO