Efektivní hospodaření obce a plánování investic

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá efektivním hospodařením a plánováním investic v obci. V úvodu práce je klasifikována obec a její orgány, následuje obecné pojednání o obecním rozpočtu, jeho příjmech a výdajích, poté následuje klasifikace investic, jejich rozdělení a představení kritérií, podle kterých se investice hodnotí. V druhé části diplomové práce je nejprve představena obec Černožice a její plánované investice. K praktické části diplomové práce je vybrán konkrétní projekt „Vybudování stavebních parcel Čáslavky“, jsou uvedeny technická specifika projektu, odhad ceny odkupu pozemků, jejich zasíťování a následného prodeje, možné zdroje financování plánované investice, následně jsou zobrazeny předpokládané peněžní toky projektu a vyhodnocení ekonomické efektivnosti investice.
This master’s thesis deals with an effective economy and planning of investments in a municipality. The first part of this work classifies the municipality and its entities following with a general description of municipality economy, classification of investments and their division according to the related criterion. A second part of the thesis introduces a specific village Černožice and its plans for investments. A practical part talks about a specific project „Vybudování stavebních parcel Čáslavka“ where all technical details, estimation of a price, underground utilities, following the sale, possible financial resources for the project and cash flow are described. Eventually, the conclusion of this work describes an economic analysis of the project as a whole.
Description
Citation
BERÁNEK, J. Efektivní hospodaření obce a plánování investic [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2018-01-31
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO