Vliv různé technologie mletí a mechanické aktivace na vlastnosti hydraulických pojiv

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce sleduje zejména vliv mlecích technologií na výsledné vlastnosti portlandského cementu a vybraných pucolánových materiálů. U portlandského cementu byl také sledován vliv odležení, tedy doby od mletí, na výsledné fyzikálně-mechanické vlastnosti a průběh hydratace. Pucolánová aktivita vybraných materiálů byla sledována vyhodnocením reakce s CaO pomocí DTA analýzy.
This diploma thesis mainly tracks the effect of grinding technology on the final properties of portland cement and selected pozzolanic materials. For grinding of portland cement, was also observed the effect of storage time on the final mechanical properties and hydratation process. Pozzolan activity of selected materials was monitored by evaluation of the reaction with CaO by differential thermal analysis.
Description
Citation
HLADÍK, V. Vliv různé technologie mletí a mechanické aktivace na vlastnosti hydraulických pojiv [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2018-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO