Vzduchotechnické jednotky pro větrání bytů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá malými vzduchotechnickými jednotkami, pro větrání bytů a rodinných domů. Nejprve jsem se zabývala měřením dvou kompaktních vzduchotech-nických jednotek, zpracováním naměřených dat, porovnáním a vyhodnocením jednotky s lepšími technickými vlastnostmi. Druhým úkolem je zpracování variantních návrhů řešení větrání rodinného domu. První varianta počítá při větrání pouze s jednou vzduchotechnickou jednotkou, v druhé variantě jsou navrženy dvě vzduchotechnické jednotky. Tyto varianty byly posléze porovnány a vyhodnoceny z hlediska pořizovací ceny a nákladů na provoz.
This diploma thesis deals with small air-conditioning units for ventilation of flats and family houses. First, I studied two compact air-conditioning units, processed measured data, comparing and evaluating a unit with better technical characteristics. The second task is to process variants of design solutions for the ventilation of a family house. The first variant calculates with only one air-conditioning unit when ventilating, in the second variant two air-handling units are designed. These variants were then compared and evaluated in terms of acquisition cost and operating costs.
Description
Citation
GRMOLCOVÁ, E. Vzduchotechnické jednotky pro větrání bytů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-01-31
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO