Studie mimoúrovňové křižovatky MÚK Brno Východ

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá úpravou mimoúrovňové křižovatky MÚK Brno-východ (km 203) na dálnici D1. Jejím cílem je navrhnout optimální řešení všesměrného napojení na silnici I/50, která má v současné době tvar rozštěpu umožňující jízdu pouze ve dvou směrech. Dále je cílem navrhnout napojení silnice II/430 do mimoúrovňové křižovatky. Součástí práce je také návrh rozšíření dálnice na šestipruhové uspořádání v místě MÚK z důvodu jejího zkapacitnění. Z navržených čtyř konceptů variant křižovatky byl jeden vybrán k dalšímu zpracování v rozsahu studie. Práce je doplněna také dopravním průzkumem na stávajícím uspořádání, který byl proveden pomocí statistických radarů.
This thesis deals with the modification of the interchange of motorway D1 in Brno – east (km 203). It’s aim to design an optimal solution for omnidirectional connection on the road I/50. Currently it has the shape of a letter Y which allows only a two-way ride. Further, the aim is to propose the connection of the road II/430 to the road junctions. Part of this thesis is proposal to extend the motorway to a six-lane in the place of interchange due to capacity utilization. For this thesis was chosen one from four concepts of the junction within the scope of the study. The work is complemented by a tradic survey on the current arrangement which was carried out using statistical radars.
Description
Citation
MARUŠÁK, L. Studie mimoúrovňové křižovatky MÚK Brno Východ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO