Možnosti využití lehkého kameniva pro výrobu velmi lehkých betonů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
DIPLOMOVÁ PRÁCE SE VE SVÉ TEORETICKÉ ČÁSTI ZAMĚŘUJE NA VYUŽITÍ LEHKÉHO KAMENIVA PRO VÝROBU VELMI LEHKÝCH BETONŮ, ZAMĚŘUJE SE PŘEDEVŠÍM NA JEJICH TEPELNĚ IZOLAČNÍ VLASTNOSTI. NEJVĚTŠÍ POZORNOST JE VĚNOVÁNA LEHKÉMU KAMENIVU, VYRÁBĚNÉHO ZE SKELNÉHO RECYKLÁTU, PĚNOVÉMU SKLU. JSOU ZDE POPSÁNY DOPOSUD VYRÁBĚNÉ GRANULÁTY Z PĚNOVÉHO SKLA, JEJICH VÝROBA, VLASTNOSTI A POUŽITÍ. JSOU POPSÁNY I JINÁ LEHKÁ KAMENIVA, NEJBĚŽNĚJI POUŽÍVANÁ PRO VÝROBU VELMI LEHKÝCH BETONŮ. KE KONCI TEORETICKÉ ČÁSTI JSOU POPSÁNA MOŽNÁ RIZIKA, SPOJENÁ S VÝROBOU A POUŽITÍM LEHKÝCH BETONŮ. V PRAKTICKÉ ČÁSTI JE PROVEDENA ANALÝZA KAMENIVA Z PĚNOVÉHO SKLA A STANOVENÍ VLASTNOSTÍ SKELNÉHO GRANULÁTU. V DALŠÍ ČÁSTI JSOU POTÉ OPTIMALIZOVÁNY RECEPTURY BETONU, KDE JE JAKO PLNIVO POUŽITO KAMENIVO Z PĚNOVÉHO SKLA. NÁSLEDNĚ JSOU NA VYROBENÝCH VELMI LEHKÝCH BETONECH SLEDOVÁNY MECHANICKÉ A TEPELNĚ IZOLAČNÍ VLASTNOSTI.
DIPLOMA THESIS IN THEIR THEORETICAL PART ARE FOCUSE , USE LIGHTWEIGHT AGGREGATES FOR THE PRODUCE OF VERY LIGHTWEIGHT CONCRETE, FOCUSES PRIMARILY ON FOAM GLASS AGGREGATES. THERE ARE ALSO MENTIONED OTHERS LIGHTWEIGHT AGREGATES, WHICH WE ARE USE FOR PRODUCE O VERY LIGHTWEIGHT CONCRETE. THEN THERE ARE RISKS UNITED WITH VERY LIGHTWEIGHT CONCRETE. IN THE PRACTICAL PART IS THE PROPERTY ANALLYSIS OF FOAM GLASS AGGREGATES, DESIGN RECIPE VERY LIGHTWEIGHT CONCRETE AND MONITORED MECHANICAL A THERMAL PROPERTIES OF THESE CONCRETE.
Description
Citation
JAHN, J. Možnosti využití lehkého kameniva pro výrobu velmi lehkých betonů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2018-01-29
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO