Posouzení odtokových poměrů na toku Loučná v k.ú. obce Dašice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na posouzení odtokových poměrů na řece Loučné v katastrálním území Dašice. Posuzovaný úsek je dlouhý 3,88 km a protéká extravilánem i intravilánem města Dašice. Na levém břehu řeky v intravilánu se nachází několik historických objektů, které jsou potencionálně ohroženy při 100 letém průtoku. Posouzení kapacity je provedeno pomocí 1D matematického programu HEC – RAS, ve kterém je vytvořen model toku a následně výpočet průběhu hladin pro jednotlivé N- leté průtoky. Na základě výsledků z programu je proveden ideový návrh protipovodňového opatření. Současně je proveden návrh rybího přechodu na stavidlovém jezu v Dašicích a návrh uzávěru na nátoku do náhonu.
This thesis is aimed at assessment of drainage conditions at the river Loucna in the cadastral area of Dasice. The examined section is 3,88 km long and runs through out of the city and in the city of Dasice. On the left bank of the river there are several historic buildings that are potentially at risk for 100 years of flow. Capacity assessment is performed using the 1D mathematical program HEC - RAS in which the flow model is created and the calculation of the flow rates for individual N - year flows. On the basis of the results of the program is conducted conceptual desing of flood protection measure. At the same time is conducted conceptual desing of fish ladder on the weir and a sluice closure on the intake for the race.
Description
Citation
JANOVSKÁ, M. Posouzení odtokových poměrů na toku Loučná v k.ú. obce Dašice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-01-31
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO