Využití pěnoasfaltu v asfaltových směsích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
V této diplomové práci je popsána problematika využití pěnoasfaltu jako pojiva do asfaltových směsí. Práce je rozdělena do dvou částí, teoretickou a praktickou. V teoretické části diplomové práce bylo cílem zpracovat přehled technologií, které umožňují snížit pracovní teplotu při výrobě a pokládce asfaltových směsí. Cílem praktické části diplomové práce bylo porovnat vybrané empirické a funkční parametry dvou typů asfaltových směsí vyrobených vždy ve dvou variantách, a to s běžným asfaltovým pojivem a s pěnoasfaltovým pojivem. Pozornost byla věnována především tuhostním a nízkoteplotním parametrům.
In this diploma thesis there are described the issues use of foamed bitumen as binder in asphalt mixtures. The thesis is divided into two parts, theoretical and practical. The aim of theoretical part was to elaborate an overview of technologies, which allow to reduce the temperature during the production and laying of asphalt mixtures. The aim of the practical part was to compare the selected empirical and functional parameters of two types of asphalt mixtures produced in two variants, with hot bitumen and foamed bitumen. Attention was paid mainly to stiffness and low temperature parameters.
Description
Citation
VENCLÍKOVÁ, M. Využití pěnoasfaltu v asfaltových směsích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO