Nakládání s odpadními vodami v obci Sudice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce je řešena v kontextu na zhoršenou kvalitu vody v Sudickém potoce a úhyn ryb v chovných rybnících napájených z toku. Cílem práce je vyhodnocení rozborů kvality vody v toku z odebraných vzorků ve čtyřech vytipovaných měrných profilech. Následně jsou v práci navrhnuty a technicky popsány tři varianty odvodnění a čištění odpadních vod v obci Sudice. První variantou je návrh centrální čistírny odpadních vod a odvodnění stávající jednotnou či novou oddílnou kanalizací. Druhá varianta představuje návrh a popis decentralizovaného čištění vod v domovních čistírnách. Poslední možnost zahrnuje návrh oddílné kanalizace a výtlaku, kterým budou splaškové vody čerpány na blízkou ČOV Šebetov. V závěru jsou všechny alternativy finančně posouzeny a navrženy možnosti financování. Doporučená varianta řešení je centrální čistírna odpadních vod se stávající jednotnou kanalizací.
This thesis is written due to the poor quality of the stream Sudický potok and the fish kills in nearby ponds supplied by the stream. The goal is evaluating the results of the water samples obtained from the four local spots. Polluted quality in the stream in the Sudice town then proceed to design three various solutions of the sewage collection systems. The first option is designing the municipal wastewater treatment plant and the draining wastewater by single sewerage or sanitary sewerage. The second choice designs the domestic waste water treatment plants. The third solution is designing the sanitary sewerage and effluent sewerage to the nearby waste water treatment plant in Šebetov town. All variants are economically evaluated. In conclusion the first solution, municipal waste water treatment plant with the single sewerage, is recommended.
Description
Citation
HOFERKOVÁ, L. Nakládání s odpadními vodami v obci Sudice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-01-29
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO