Studium možností povrchových úprav vibrolisovaných výrobků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této práce je popsat problematiku současných technologií povrchových úprav s cílem zlepšit trvanlivost a estetický vzhled. V práci jsou podrobně popsány vlastnosti a materiály nanášených polymerních laků, včetně procesu vytvrzování. V praktické části je laboratorně zkoumán vliv těsnících a hydrofobizačních přísad na vlastnosti betonu a dále bude testován povrch betonu na nasákavost, obrusnost, ztrátu barevného odstínu a lesku, odolnost proti skluzu a odolnost proti CHRL.
The aim of this work is to describe the current technology of surface processing with a view to improve durability and aesthetic appearance. The work is described in detail features and coatings polymer materials applied, including curing process. In the practical part is a laboratory examination of the influence of sealing and hydrophobicizing additive properties of concrete and also will be tested concrete surface on the absorbency, grindability loss and color retention, slip resistance and resistance to CHRL.
Description
Citation
MRKVICA, L. Studium možností povrchových úprav vibrolisovaných výrobků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2018-01-29
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO