Posouzení vlivu uzavíracích nátěrů a lakovaných povrchů na trvanlivost betonových výrobků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce je zaměřená na studium vlivu různých druhů povrchových úprav na vlastnosti vibrolisovaných výrobků. Důraz je kladen na povrchové úpravy spočívající v nanášení vrstvy laku na lícový povrch betonového výrovku a jejich následným vytvrzováním infračerveným nebo ultrafialovým zářením. Teoretická část je zaměřená na souhrn poznatků o finalizaci povrchů betonových výrobků pomocí různých technologií. Uvádí stručně popsány vybrané druhy prefabrikovaných betonových dílců a popisuje požadavky na tyto výrobky. Dále popisuje používané zkušební metody. Experimentální část byla cílená na zjištění účinnosti nátěrů na vlastnosti betonových výrobků. Toho bylo dosaženo za pomocí zkoušení vlastností betonových dlažebních bloků s upraveným povrchem a referenčních bloků, které neměly žádnou povrchovou úpravu, s následným vzájemným porovnáním výsledků.
This diploma thesis is focused on studying the influence of different types of surface treatments on vibropressed product. The main goal is to characterize surface treatments consisting of application of surface coatings that are hardened by infrared or ultraviolet radiation. Theoretical part gives specifications already known methods for surface finishing. Briefly describes selected types of prefabricated concrete parts and specificate the requirements for these products. It also describes used test methods. The experimental part was aimed at establishing the effectiveness of changing properties concrete products by adding coatings on their surface. This was achieved by testing the properties of concrete paving blocks with modified surfaces and testing of reference blocks that did not have any surface treatment followed by mutual comparison of the results.
Description
Citation
ZUBKOVA, E. Posouzení vlivu uzavíracích nátěrů a lakovaných povrchů na trvanlivost betonových výrobků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2018-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO