Energeticko-ekonomické hodnocení, a optimalizace, rodinného domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Hlavní náplní diplomové práce je návrh a hodnocení úsporných opatření s cílem energeticko-ekonomické optimalizace konkrétního rodinného domu. Teoretická část práce popisuje problematiku energetické náročnosti budovy, výpočtová část je věnována ekonomickému a environmentálnímu hodnocení dvou variant řešení s využitím počítačového programu umožňující měsíční krok výpočtu. Součástí je návrh systémů vzduchotechniky, vytápění a vyhotovení průkazů energetické náročnosti budovy. Část práce, jež je zaměřená na aplikaci výpočetní techniky, se zabývá optimalizací energetické náročnosti budovy s využitím programu umožňující hodinový krok výpočtu a modelováním obrazů proudění s využitím metod CFD.
The main content of this thesis is a design and an assessment of energy-saving measures with an objective of energy economical optimization of a particular family house. The theoretical part of the thesis describes problems of the energy performance of the building. The calculating part is devoted to economical and environmental assessment of two solving options with a use of a computer program which enables a monthly calculating measure. One part constitutes a design of air-conditioning systems, heating and drawing up an Energy Performance Certificates. The part of the thesis which is focused on a computer technology application deals with energy performance optimization with a use of a program which enables a daily calculating measure and making models of pictures of flowing with a use of CFD methods.
Description
Citation
RODKOVÁ, D. Energeticko-ekonomické hodnocení, a optimalizace, rodinného domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-02-01
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO