Technicko-ekonomické vyhodnocení kalového hospodářství ČOV

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na kalové hospodářství čistíren odpadních vod. Rešeršní část práce obsahuje přehled související legislativy, nastiňuje problematiku kalového hospodářství v České republice a také se zabývá technologiemi a technickými řešeními, které souvisí se zpracováním a nakládáním s čistírenskými kaly pro různé velikostní kategorie ČOV. Druhá část práce je věnována technicko-ekonomickému posouzení čistíren odpadních vod v kategorii od 500 EO do 2 000 EO. Posouzení je zpracováno z reálných dat poskytnutých od provozovatelů ČOV a je zaměřeno na spotřebu elektrické energie, investiční náklady a provozní náklady. Součástí je také určení doby návratnosti při koupi různých typů odvodňovacích zařízení a studie o výhodnosti využívání mobilního či stacionárního odvodňovacího zařízení.
This diploma thesis is focused on sludge management of wastewater treatment plant. The research work contains an overview of the related legislation, outlines the problems of sludge treatment in the Czech Republic and also deals with technologies and technical solutions that are related to the processing and treatment of sewage sludge for various size categories of wastewater treatment plants. The second part is devoted to the technical and economic assessment of wastewater treatment plants in the category from 500 EO to 2 000 EO. The assessment is based on real data provided by WWTP operators and focuses on electricity consumption, investment costs and operating costs. Part of the diploma thesis is also determining the rentability of drainage equipment, and studying the convenience of using mobile or stationary drainage equipment.
Description
Citation
PETŘÍK, J. Technicko-ekonomické vyhodnocení kalového hospodářství ČOV [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-01-29
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO