Výroba podložky technologií přesného stříhání

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá řešením technologie výroby podložky, která je součástí brzdového mechanismu automobilů. Podložka bude vyráběna z materiálu S460MC a plánovaná výrobní dávka činí 800 000 kusů za rok. Takové množství, požadovaná přesnost a kvalita výstřižku jsou hlavními argumenty pro užití technologie výroby přesného stříhání s tlačnou hranou. Výstřižky budou vyhotoveny pomocí trojčinného lisu od společnosti Feintool, označení lisu je HFAplus4500LT. Tento lis vyrobí na jeden zdvih nástroje dva výstřižky.
This master´s thesis is concerning the problem of manufacturing technology of the metal shim, which is a part of automobile brake mechanism. Shim will be made of the S460MC steel and the expected production series is 800 000 pieces per year. This quantity, demanded quality and accuracy of blank are the main reasons for application of fineblanking technology process with pressure edge. The blank will be making by triple–action press produced by Feintool, marked HFAplus4500LT. This press produces two blanks per one action.
Description
Citation
UTTENDORFSKÁ, M. Výroba podložky technologií přesného stříhání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Ivan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Miroslav Frost (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-11-05
Defence
Na straně 45 mluvíte o opotřebení. Mohla byste načrtnout křivku opotřebení? Závislost nákladů na objemu výrobků na straně 48? Co je to struktura povrchu a co je to Ra a jaké další parametry se uvádějí? Hovoříte o přesném stříhání, čím se liší od klasického stříhání? Definujte funkční určení podložky (vaší součásti).
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO