Diagnostika moderních řídících jednotek motorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tématem této diplomové práce je návrh a realizace rozhraní pro komunikaci s moderními řídícími jednotkami řady EDC. Práce se věnuje úvodu do světa automobilové diagnostiky, rozboru komunikačních protokolů a pravidel pro přenos zpráv. Větší část je věnována rozboru sběrnice CAN a k ní příslušejícím protokolům. Výstupem této práce je návrh a realizace komunikačního zařízení pro diagnostiku řídících jednotek řady EDC.
The topic of this thesis is the design and implementation of an interface for communication with modern electronic control units of EDC group. The work is devoted to an introduction to the world of automotive diagnostics, analysis of communication protocols and rules for transmitting messages. The greater part is devoted to the analysis of the CAN bus belonging protocols. The outcome of this work is the design and implementation of a communication device for diagnostics of electronic control units of EDC group.
Description
Citation
SLÍŽ, M. Diagnostika moderních řídících jednotek motorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Vágner, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Václav Říčný, CSc. (člen) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Wieser, Ph.D. (člen) Ing. Roman Tkadlec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student prezentoval výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídál na dotaz oponenta na elektromagnetickou kompatibilitu, uváděl různé způsobi řešení elektromagnetické kompatibility. Výklad byl doprovázen dalšími snímky prezentace. Student odpovídal na dotaz vedoucího práce týkající se obvodového řešení. Doplňující dotazy členů komise na přínos práce. Student reagoval cenovou výhodností řešení. Vedoucí zkoumal původnost materiálu v práci (fotografie, zdrojové kody). Chybějící citace. Zdrojové kody nebyly nakonec studentem využity a proto citaci neuvedl. Odpovědi studenta komisi neuspokojily. Student předvádí komisi přípravek a prezentuje desky plošných spojů.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO