Adaptabilní interpret joysticku pro RDS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem a implementací adaptace ovládání na konkrétního uživatele. Adaptace je dosaženo navrženým adaptabilním interpretrem, který pomocí převodní funkce mění charakteristiku chování joysticku. Parametry převodní funkce jsou nastavovány evolučním algoritmem na základě předchozího průjezdu zadanou dráhou. V úvodu práce je popsáno vývojové prostředí Microsoft Robotics Developer Studio (MRDS) včetně návodu na tvorbu jednoduchého projektu. Dále je rozebírán způsob práce s joystickem a úpravy jeho chování. Následuje popis způsobu programování v MRDS, zabývající se získáním objektu robota ze simulace a jeho následným automatickým řízením. Následující část práce se zabývá návrhem a realizací adaptabilního interpretru joysticku. Je zde navržena rovnice převodní funkce interpretru a také je zde rozebírán způsob nastavení jejích parametrů. Poslední část se zabývá metodikou testováním a výsledky testů.
The main subjects of this bachelor thesis are proposal and implementation of control adaptation on concrete user. Adaptation is achieved by proposed adaptable interpreter, which changes joystick behavior using conversion function. Parameters of the conversion function are set by evolution algorithm based on recent drive through given path. The development environment Microsoft Robotics Developer Studio (MRDS) is described in the introduction including instructions for creating a simple project. Furthermore, there is analyzed way of work with joystick and adjustments to his behavior. Follows description of way of programming in MRDS, concerning getting robot object from simulation and its automatic driving. Next part of this work describes proposal and implementation of adaptable joystick interpreter. There is proposed equation of the conversion function used in this interpreter and described the way of setting its parameters. Last part describes methods of testing and test results.
Description
Citation
ERBEN, V. Adaptabilní interpret joysticku pro RDS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
prof. Ing. Ivan Zelinka, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Petr Pivoňka, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Honzík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen) Ing. Soňa Šedivá, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO