Časově-frekvenční analýza hrubého domácího produktu ČR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem diplomové práce je seznámení s problematikou a pojmy v ekonometrii (HDP, investice, spotřeba a další). Budou uvedena používaná data především jejich vlastnosti a předpoklady a probrány možnosti metod frekvenční a časově-frekveční analýzy těchto dat pomocí Fourierovy a Vlnkové transformace. Údaje kvartálního vývoje hrubého domácího produktu v ČR, EU a USA budou analyzovány pomocí programu MATLAB. Data budou filtrována třemi ekonomickými filtry: Hodrick-Prescottův, Baxter-Kingův a Christiano-Fitzgeraldův filtr. Cílem je nalezení cyklických složek ve vývojích HDP a návrhu optimální analýzy.
The aim of this master's thesis is to get familier with problematic and concepts of econometrics (GDP, investment, usage and others). We see into used data mainly their characters and expectations and we discuss possibilities of frequention and time-frequention analysis of these data by Fourier and Wavelet transform. Data of quarter development of gross domestic product in Czech Republic, EU and USA will be analysed by the help of programm MATLAB. Data will be filtered by three ekonomic filters: Hodrick-Prescott, Baxter-King and Christiano-Fitzgerald filters. The aim is to find cyclic elements in developments of GDPs and to suggest an optimal type of analysis.
Description
Citation
TRÁGE, D. Časově-frekvenční analýza hrubého domácího produktu ČR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Dřínovský, Ph.D. (člen) Ing. Dr. Techn. Vojtěch Derbek (člen) doc. Ing. Jiří Masopust, CSc. (člen) prof. Ing. Čestmír Vlček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-07
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO