Měření kvality a dostupnosti GSM sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na možnosti měření kvality a dostupnosti mobilní sítě a také na hodnocení kvality, úspěšnosti připojení, propustnosti apod. Obsahuje stručný popis základních mobilních a komunikačních technologií. Dále pak rozbor možností měření mobilní sítě a možnosti, jak měření realizovat. A také obsahuje návrh programu pro měření a vyhodnocování sítě GSM, pomocí několika testů, připojeným mobilním telefonem přes Bluetooth.
The thesis is specialized on a possibility of measuring qualities and availability of a cellular radio system and also on evaluation qualities, fruitfulness interface, permeability etc. It includes short description of a basic mobile technology. Further analysis of the possibility of measuring the mobile network and how implement the measure. It also includes a draft program for measuring and evaluation of the GSM network with help several tests by a mobile phone connected through the Bluetooth.
Description
Citation
VONDRA, M. Měření kvality a dostupnosti GSM sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Vladimír Šebesta, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen) Ing. Zuzana Krajčušková, Ph.D. (člen) Ing. Josef Soldán, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO