Návrh stabilizovaného napájecího zdroje spínané koncepce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá ideovým návrhem a realizací spínaného zdroje s nastavitelným výstupním napětím do 25V a zatižitelností maximálně 15A. Zdroj je navržen v zapojení polovičního můstku. Vlastnosti zapojení jsou simulovány v programech PSpice a Micro-Cap. V práci jsou zahrnuty výsledky simulací, konstrukční podklady a výsledky měření na realizovaném funkčním vzorku.
The thesis addresses the conceptual design and implementation of the switched-mode power supply having the adjustable dc voltage output up to 25V and current output up to 15A. The half-bridge topology is used for this supply. Design features and quantities are simulated in PSpice and Micro-Cap simulation tools. The thesis covers the simulation results, assembly data and the results measured on the implemented functional sample.
Description
Citation
ZELINKOVÁ, L. Návrh stabilizovaného napájecího zdroje spínané koncepce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Dřínovský, Ph.D. (člen) Ing. Dr. Techn. Vojtěch Derbek (člen) doc. Ing. Jiří Masopust, CSc. (člen) prof. Ing. Čestmír Vlček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-07
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO