Analýza ekonomických ukazatelů pomocí statistických metod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku využívání statistických modelů v rámci ekonomických ukazatelů se zaměřením na finanční trh České republiky. Konkrétně se práce věnuje nejlikvidnějšímu trhu finančních instrumentů, a to blue chip emisím v rámci Indexu PX, který je sledován Burzou cenných papírů. Podstatu tvoří analýza jednotlivých titulů a výpočet statistických veličin, které by měli být relevantní pro potencionálního investora na finančním trhu.
This Bachelor´s thesis focuses on the use of statistical methods in economic indicators with a focus on the financial market in the Czech Republic. Specifically, the work deals most liquid market for financial instruments, with blue chip emissions in the PX index, which is monitored by the Prague Stock Exchange. The essence is the analysis of individual stocks and calculating statistical quantities that should be relevant to a potential investor in the financial market.
Description
Citation
HLAVENKA, D. Analýza ekonomických ukazatelů pomocí statistických metod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Daňové poradenství
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) Ing. Vladimír Hibš (místopředseda) Ing. Michal Polák, Dr. (člen) JUDr. Ilona Rašovská (člen) Ing. Martina Pivodová (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Otázky oponentky bakalářské práce, viz příloha. 1) Prof. Režňáková: Splňuje český kapitálový trh předpoklady aplikace modelu CAPM? Následovaly připomínky k obsahu práce - investiční doporučení by měly vycházet z prognózovaných hodnot, chybí vyhodnocení úspěšnosti investičních návrhů, analyzované období je velmi krátké. Ve výpočtech chybí popisky dat. 2) Ing. Polák: V rámci závěru doporočujete investice do zlata, analytická část práce však nezmiňuje tuto komoditu.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO